Ingin Menyumbang?

Wanita KEADILAN mengalu-ngalukan bantuan orang ramai untuk program-program yang berorientasikan rakyat yang dikendalikan oleh Wanita KEADILAN.

Bagi mengamalkan sistem kewangan yang telus, pihak kami berharap bahawa sebarang sumbangan ke akaun kami:

WANITA PARTI KEADILAN RAKYAT
HONG LEONG BANK
NO AKAUN 19901000162

adalah disertai dengan makluman tentang no. slip dan butiran mengenai kemasukan sumbangan ke akaun tersebut kepada Setiausaha Kerja Wanita di email : suk.wanita@keadilanrakyat.org

Setiap sumbangan akan dikeluarkan resit.
Ruangan ini akan memaparkan jumlah sumbangan, jika ada dan akan melaporkan sebarang penggunaan sumbangan yang diberi.

Ruangan ini adalah dibawah penyeliaan Biro Penerangan Wanita KEADILAN dengan kerjasama Bendahari dan SUK Wanita KEADILAN.

10 Responses to “Ingin Menyumbang?”

 1. Amizul Bin Ahmad Says:

  Berfirman Allah Ta’ala:
  ” Segenap yang ada diatas bumi akan lenyap,dan yang akan kekal hanyalah wajah Tuhanmu.Yang mempunyai kebesaran dan Kemulian (Ar Rahman: 26-27)

  Berfirman AllahTa’ala:
  “Sesungguhnya orang-orang yang berjanji setia kepada engkau,sesungguhnya mereka berjanji setia kepada Allah,Tangan Tuhan Allah diatas tangan mereka.(AL Fath: 10)

  Berfirman Allah Ta’ala:
  “Aduhai, sesalanku atas kelalaian aku dalam mengurus Rusuk Tuhan (Az Zumar: 56)

 2. Amizul Bin Ahmad Says:

  Berfirman Allah Ta’ala:
  “Hendaklah engkau gunakan sebahagian waktu malam hari,maka Tahajjud sebagai tambahan bagimu mudah-mudahan Allah memberi padamu kedudukan yang baik.”
  [Al-Isra ayat 79]

  Berfirman Allah Ta’ala:
  “……..bacalah oleh kamu apa-apa ayat mudah daripada Al-Quran.”
  [Al-Muzammil ayat 20]

  Berfirman Allah Ta’ala:
  “Ya Tuhanku,janganlah Engkau membiarkan aku hidup seorang diri dan Engkau Waris Yang Paling Baik.”
  [Al-Anbiyaa ayat 89]

  Berfirman Allah Ta’ala:
  “Ikutilah Allah dan Rasul.Mudah-mudahan kamu mendapat rahmat Tuhan.”
  [Al-Imran : 132]

  Berfirman Allah Ta’ala:
  “Apa yang dibawa Rasul untukmu maka ambillah dan apa yang dilarangnya maka hentikanlah.”]
  [Al-Hajr : 7]

  Berfirman Allah Ta’ala:
  “Dan beliau (Nabi Muhammad s.a.w) tidak berkata menurut kehendak hatinya, tetapi perkataannya adalah wahyu dari Tuhan.”
  [An-Najmi : 3 dan 4]

  Nabi Muhammad s.a.w bersabda:
  ” Tia-ptiap sesautu mempunyai tiang,Tiang agama ini adalah fiqah.Tidak ada ibadat yang lebih afdhal dari fiqah dalam agama.”
  [Riwayat Imam Tirmizi]

 3. Amizul Bin Ahmad Says:

  Alms and give me be a money.
  My god, give me be a money
  My god, give me be mush a money.
  can make you a alms with money.
  Not wrong we work for earn money.

 4. Amizul Bin Ahmad Says:

  Life At In World.
  World this has a place nice.
  At world has a thing inscrutable.
  World this purposes a climate.
  World this has a race.

  Invest your money for welfare.
  We must be morals at in life.
  We must decent at in life.
  Aid needs a at in life.

 5. ustaz azhar Says:

  sila layari laman web saya sambil beramal jariahh.

 6. izahanuar Says:

  MUKA TARPAL TAK TAHU MALU. MINTAK SUMBANGAN. DATANGLAH KE WOODLANDS DAN JADILAH PENGEMIS DI SINGAPURA. BAGHAL, KAK WAN.

 7. Mohammad Muhammad Says:

  Salam, Wahai wanita yg dtakdirkan menjadi presiden, ingatlah nikmat Allah swt, Hidarilah diri pn daripada dilaknat Allah swt. Buruk padahnya didunia apatah lagi di akhirat kelak.
  Semoga Allah swt mengampunkan dosaku dan saudara seIslamku. Amin.

 8. Puan Saloma Binti Mat Lajis Says:

  Assalammualaikum
  Saya ingin menyumbang beberapa naskah novel kanak-kanak yang saya tulis. bagaimana caranya untuk saya menyumbang ke perpustakaan

 9. jj Says:

  PILIHAN RAYA UMUM-13
  ASSALAMUALAIKUM,
  SURAT INI SAYA TUJUKAN KEPADA MANA-MANA PEMIMPIN PAKATAN RAKYAT.

  SAYA MERUPAKAN PEGAWAI ATASAN KERAJAAN PERSEKUTUAN DAN DAHULU PEGAWAI KANAN KERAJAAN NEGERI.ISI KANDUNGAN DALAM SURAT INI AKAN MENCERITAKAN SEMUA PENGALAMAN DAN KISAH SAYA YANG HIDUP DALAM NEGERI SARAWAK TERCINTA.INI ADALAH CERITA FAKTA YANG BENAR BERLAKU.HARAPAN SAYA, AGAR APA YANG SAYA KATAKAN DAPAT DIGUNA PAKAI OLEH PAKATAN RAKYAT TERUS MEMBONGKAR SEGALA KEZALIMAN,KEJAHATAN DAN KEBURUKAN PIMPINAN TAIB DAN KRONI-KRONINYA (saya pendekkan dengan bahasa “TTP”@ Team Taik Pembohong).KALAU PAKATAN RAKYAT TIDAK PERCAYA LIHATLAH SENDIRI DAN NILAIKAN.SAYA PENDEKKAN CERITA SAHAJA OK.

  KISAH PEMBANGUNAN:
  1) Kami dijanjikan oleh TTP dengan bekalan elektrik,air dan jambatan besi di Kampong Lajong(NIAH) lebih 15 tahun dahulu.TAPI, elektrik masih tiada hanya kami masih mengunakan generator sahaja di sesetengah kawasan, bekalan air bersih tiada masih lagi guna air hujan yang ditapis, jambatan kayu yang hanya menunggu nak runtuh tidak ditukar dengan jambatan besi dan jalan raya masih berpaya dan berbatu.

  2) Pekan Sepupok, Niah mundur dari 25 tahun dahulu dan tiada pembangunan tambahan dibuat.

  3) Jambatan Pulau Melayu (di kawasan Piasau Utara-Miri) dari 30 tahun dahulu tidak pernah diperbahrui sehingga kini.

  4) JANJI TTP untuk membuat rumah kos rendah di kawasan lapang di depan sekolah rendah Anchi di PIASAU, MIRI. Tapi mana, dibuatnya rumah banglow mahal yang kami tidak mampu nak beli.

  5) Jalan laluan panjang di Lapok baram, Miri masih berbatu sehingga dan bekalan air bersih tiada sekarang.

  KISAH RASUAH DAN KUASA VETO:
  1) Pembalakan yang dibuat oleh syarikat gergasi di Miri merupakan syarikat milik TTP.kawasan Baram merupakan kawasan pembalakan paling pesat di Malaysia di terokai lebih 10 syarikat gergasi.Akan tetapi kayu kayu bernilai mahal seperti meranti kuning,putih,selanggau,belian dan macam macam lagi.kayu jenis ini akan dihantar ke sawmill di kuala baram menggunakan tongkang.Transaksi keluar masuk tongkang hampir 100 kali melalui sungai Tinjar menuju ke sungai Marudi.Tetapi ramai mungkin tidak tahu peyalahgunaan kuasa dan rasuah besar besaran berlaku di sini.
  Kabanyakkan tongkang yang diisi dengan kayu kayu nilainya mahal akan ditukar tag dengan nilai yang murah.kayu kayu seperti belian tidak boleh diekspot ke luar Negara akan tetapi di ekport ke Vietnam dan china.cuba bayangkan, ratusan juta RM sudah dimakan TTP.semua ini arahan TTP.Yang saya sedih tanah di hutan kebayakan tanah adat orang kayan di baram dan mereka pernah minta tolong dari saya untuk hentikan kerakusan perompak hak mereka.saya masa itu berkerja dengan kerajaan negeri tapi tidak dapat berbuat apa apa kerana pernah diugut samseng samseng TTP.

  2) Mengapa pendatang asing tanpa izin makin ramai di Sarawak sehinggakan ada kampong sendiri di Gedong,Serian dan Sejinggkat. Syarikat-syarikat kontraktor gergasi dimiliki oleh TTP contohnya CMS,Global Upline,selcra dan berbagai bagai lagi.mereka ini memerlukan tenaga orang asing seperti Indonesia,Bangladesh,india dan Thailand.
  – Operasi penguatkuasaan Imigresen dan Polis bila di buat dikawasan panas (istilah kawasan TTP) maka PATI ditangkap kerana tiada permit kerja / visa akan tetapi PATI ini akan dilepaskan atas arahan TTP.
  – Kawasan panas seperti di ladang-ladang di serian ,bau,lundu dan sri aman tidak dibenarkan oleh TTP untuk dibuat operasi membentras PATI.
  – Kawasan panas seperti tempat urut (kuching mempunyai lebih 70 tempat urut) juga tidak boleh dibuat operasi kerana untukm perlancongan kata TTP. Akan tetapi, di sana lah tempat orang hantar bil air.( tempat pelacuran dan urut batin)
  – Banyak yang tidak tahu banggunan tinggi tinggi di kuching seperti LTAK(airport), fly over di BDC,simpang 3 dan sebagainya dibuat oleh PATI.mereka tidak dibekalkan permit kerja dan ada yang tiada berpasport.
  – Apa yang saya hendak ditekan kan disini, BAGAIMANA KAMI PIHAK BERKUASA HENDAK MELAKUKAN KERJA DENGAN TELUS DAN AMANAH???? Sedangkan pihak TTP sering menganggu dan salah guna kuasa terhadap tugas tugas kami.

  RUMUSAN:
  5 tahun dahulu saya dan ahli keluarga memang menyokong BN.Apa yang saya katakan dan ceritakan diatas adalah benar dan jujur dari hati saya. Akan tetapi ,kali ini 38 orang ahli keluarga saya akan undi Pakatan Rakyat dan kawan kawan saya termasuk penjawat awam seramai berarus orang juga begitu.kami orang Sarawak memang mahukan pembangunan tapi jangan sampai janji tidak dikota,hak diambil dan menggunakan kuasa kuku besi TTP untuk mencabuli kewibawaan orang Sarawak dan pihak berkuasa.hari menggundi saya bukan penjawat awan , saya rakyat @ anak Sarawak yang mahukan TTP undur segera .Dalam diam saya akan terus membocorkan segala kejahatan TTP pada kawan-kawan dan sehabat handai saya agar Sarawak boleh berubah menjadi negeri bersih rasuah dan rakyat mendapat hak yang sebetulnya.

  PRU-13
  “AMBIL YANG JERNIH BUANG YANG keruh”
  “AMBIL PAKATAN RAKYAT BUANG barisan nasional”

 10. azlan Says:

  Parti Kian Runtuh!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: