About

3 Responses to “About”

 1. sajamautau Says:

  perhatikang zamang tak bertudun dengang zamang la bertudun lingkup, gamaknye eh eh le ni ramai yg dah lingkup!!! dan termasuk yg tak seganx meloncat kat tepi tengah jalanang jadi golongang pelingkup bangsa & negara dan ta malu pulak tuu….tahniah!

 2. takmautau Says:

  sajamautau..apa ko bebel ni..kalu x tau, x yah cakap..rendah pendidikan btul kamu ni..

 3. Ahmad Says:

  Pelbagai bentuk tekanan dilakukan pada saya dan keluarga oleh pihak-pihak berkenaan. Dalam bentuk tulisan, ceramah, di alam siber dan pelbagai lagi. Yang terbaru, Facebook “I Hate Saiful Bukhari”. Pelbagai kata-kata yang tidak baik dan kesat yang dilemparkan keatas saya di situ. Tidak mengapa, saya redha dan akan terus bersabar. Pada hemat saya, biarlah diri ini dilemparkan kata-kata yang tidak baik dan kesat, yang mana lebih baik daripada daripada dihina Allah SWT kerana tidak berani menegakkan yang HAK. Saya mendoakan agar mereka diberi petunjuk dan hidayah oleh Allah SWT agar diperlihatkan kebenaran suatu hari nanti. Saya sedikit pun tidak marah atau terasa hati.

  Sebagai saksi pertama. Saya pada hari semalam, 8/2/10 telah menerima satu email dari individu yang tidak dikenali. Didalam email tersebut, apabila saya membacanya ianya mengadungi satu pernyataan yang disiarkan didalam Fanpage Facebook Datuk Seri Anwar Ibrahim yang tertulis seperti berikut:

  “ ANAZ ZAHARI: Kepada rakan2 sekalian…sape2 yg mengenali ataupun berjumpa dgn saiful bukhari azlan dimana2 saja,anda diwajibkan membunuh beliau dgn apa cara sekalipun demi keamanan manusia sejagat…”

  Seperti yang saya katakana sebelum ini, saya tidak pernah sekali menyesal akan keputusan “penghijrahan” saya pada tanggal 28hb Jun 2008 lalu. “Pada hemat saya, biarlah diri ini dihina oleh jutaan manusia dan hilang segala nikmat dunia ini daripada dihina Allah swt, hidup dalam jiwa yang tidak tenang dan ditarik nikmat di akhirat akibat tidak berani menegakkan yangHak”.

  Insyaallah, saya akan terus istiqamah dan bersabar dalam perjuangan ini. Tidak sesekali saya akan menyerah kalah walaupun sudah lama menanti(lebih kurang satu tahun setengah) ekoran daripada dolak-dalih tertuduh yang nyata ingin menawan dan melemahkan saya sebelum perbicaraan sebenar dalam “Peperangan Psikologi”/”Psychological Game” yang direkanyaini.

  Saya tiada apa-apa. Saya hanya ada Allah swt sebagai tempat saya bergantung dan memohon pertolongan. Syukur Alhamdulillah, Allah telah memberi saya pertolongan, taufiq dan hidayah untuk mengharunginya dengan penuh tenang dan sabar. Kisah pejuangan dan kesabaran Rasulullah SAW dalam menegakkan yang HAK juga sentiasa dijadikan panduan dan pedoman dalam perjuangan ini.

  Bagi saya, semua yang berlaku ini ada hikmahnya, dan Alhamdulillah, sikit demi sedikit saya dan mungkin anda sendiri telah melihat hikmahnya.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: