KEADILAN Parti yang Pantas

Parti Keadilan Rakyat dan Pakatan Rakyat telah mencipta sejarah dengan arus tsunami politik dalam Pilihan Raya Umum Malaysia ke 12. BN dikejutkan dari tidur apabila mereka hilang majoriti dua-pertiga di Parlimen dan lima buah negeri telah dirampas oleh Pakatan Rakyat! Terhina dan tercabar; BN bertindak penuh dendam dengan melancarkan serangan bertubi-tubi kepada semua lima kerajaan negeri Pakatan Rakyat – Perak, Selangor, Kedah, Pulau Pinang dan Kerajaan Negeri Kelantan yang sudah sejak sekian lama arif akan sepak terajang Kerajaan Persekutuan BN.

Media arus perdana turut bersekongkol dengan menyiarkan ‘cerita rekaan’ berbaur fitnah dan mengetepikan etika kewartawanan. BN telah dan sedang menyalahgunakan jentera kerajaan dengan cubaan membeli ADUN dan Ahli Parlimen (AP) Pakatan Rakyat. Sogokan ditawarkan dan ugutan juga digunakan tanpa segan-silu untuk merampas kembali negeri-negeri di bawah Pakatan Rakyat dan mengembailikan semula majoriti dua-pertiga Parlimen. Mangsa yang enggan akan terpaksa berhadapan dengan ‘siasatan’ oleh SPRM – Menteri Besar, Exco dan pimpinan parti Pakatan Rakyat ‘disiasat’ bersama ahli politik BN yang rasuah. SPRM menjadi alat untuk mengaibkan dan menyusahkan ADUN, AP dan pimpinan Pakatan Rakyat! Kerajaan Negeri Perak di bawah Pakatan Rakyat telah dirampas melalui episod yang sangat memalukan di mana kerajaan negeri yang sah diputuskan bukan dalam Sidang Dewan tetapi diadili di mahkamah! Wanita KEADILAN sangat kesal di atas tindakan samseng BN ini yang telah membantutkan perlaksanaan kerajaan-kerajaan negeri Pakatan Rakyat dalam program-program agenda perubahan bagi kebaikan rakyat jelata.

Kerajaan Negeri Selangor umpamanya, telah melaksanakan lebih banyak program untuk faedah semua rakyat Selangor dalam tempoh tiga-bulan pertama pemerintahannya berbanding kerajaan BN yang lepas. Kemiskinan-tegar telah berjaya dihapuskan sama sekali di Pulau Pinang dan peruntukan bagi Jabatan Agama Negeri Pulau Pinang telah ditambah dua kali ganda di bawah pentadbiran Ketua Menteri Pakatan Rakyat yang baru.

Banyak yang telah dicapai oleh kerajaan-kerajaan negeri Pakatan Rakyat apabila ADUN dan APnya benar-benar berkhidmat kepada rakyat. Mana-mana ADUN atau AP yang gagal menjalankan tanggungjawab ini akan terpaksa meninggalkan KEADILAN dan Pakatan Rakyat. Dengan perkembangan terbaru di mana beberapa Ahli Parlimen telah meninggalkan parti, Wanita KEADILAN menganggap ini sebagai proses biasa yang terpaksa dilalui jika kepimpinan Parti mahu diperkukuhkan. Semakin kurang anggota yang hanya menumpang berbanding anggota yang kuat bekerja dalam gerabak Parti; maka semakin berkesan segala tindakan KEADILAN dalam setiap perancangan. Parti tidak boleh menerima mana-mana pimpinan yang bertindak mementingkan diri sendiri, mempunyai prestasi yang rendah dan bersikap ala-kadar kerana rakyat telah meletakkan harapan yang begitu tinggi kepada Parti untuk mengembalikan semula Malaysia ke zaman kegemilangannya sebagai salah sebuah ekonomi yang kuat di rantau Asia.

Parti Keadilan Rakyat merupakan parti politik yang pantas (fast-track) di mana dalam tempoh kurang dari sepuluh tahun penubuhannya; ia telah berjaya menghasilkan seramai 31 orang Ahli Parlimen. Wanita KEADILAN berdiri teguh bersama Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat; Anwar Ibrahim dalam merealisasikan agenda perubahan Parti.

Wanita KEADILAN penuh yakin dalam tempoh singkat sepuluh tahun akan datang, Parti Keadilan Rakyat akan muncul sebagai Parti yang paling kuat dalam sejarah politik Malaysia.

HAJJAH ZURAIDA KAMARUDDIN

Ketua Wanita KEADILAN

Ahli Parlimen Ampang

One Response to “KEADILAN Parti yang Pantas”

  1. zeck Says:

    semuga keadilan akan hilang…..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: