Penyerahan Memorandum Kes Norizan Salleh kepada KDN

Wanita Keadilan akan megiringi Norizan Salleh ke Putrajaya menemui Menteri Dalam Negeri Hishamuddin Hussein dalam usaha utk mendapatkan pembelaan kerana telah ditembak tanpa hak oleh anggota PDRM.

Norizan telah pertama kalinya mengadu kpd Biro pengaduan MCA tetapi aduannya tidak diambil serius dan terhenti apabila laporan polisnya tidak diambil tindakan.

Diatas nasihat yang diterima, Norizan telah ke kediaman DSAI yang kemudiannya merujuk kes beliau kepada Latheefah Koya supaya Norizan mendapat pembelaan yg sewajarnya.

Sidang media pertama mengenai kes beliau telah diadakan di Ibu Pejabat PKR , Tropicana. Ia disusuli dengan Memorandum kepada Ketua Polis Negara di Bukit Aman pada 4 Feb 2010 dan selepas itu ke SUHAKAM pada 11 Feb.

Permohonan kepada SUHAKAM akan mengambil masa utk diketahui jawapan agar suruhanjaya bebas menyiasat kes Norizan Salleh, dan memohon Menteri Wanita mengambil tanggungjawab memelihara kebajikan Norizan Salleh yg mengalami kecederaan kekal sehingga tangan kanannya belum diketahui akan pulih semula, disamping kecederaan lain yang berterusan membuat beliau, seorang ibu tunggal, tidak mungkin diberi pekerjaan untuk menyara diri dan anaknya.

Ahli-Ahli Yang Berhormat,antaranya ialah Ketua Wanita, Zuraida Kamaruddin telah juga menggesa agar IPCMC ditubuhkan dan kes-kes seumpamanya disiasat juga.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: